Magnifi One - can't sync sub

Hi everyone, just got the magnifi one, like it so far - sound bar works fine, but I can't seem to sync the wireless sub. I've tried countless times following the instructions.

1. pressed the sync button on the back of the bar for 3 secs
2. waited for fast flashing
3. plugged in the sub
4. light on sub goes from green and then straight to red and then off
5. light on the bar is stops flashing

I even tried holding the sync button after the 3 secs and powering the sub, but same result.

Only time I can get the sub to flash green for longer (about 6-8 secs), is when I leave the sub plugged in and then press and hold the sync button on the bar. But it eventually the green flashing stops, goes red and then goes off.

I also disabled the wifi in the house when I tested to make sure there was no interference.

Anyone else come across the same issue and how did they resolve it?

Thanks

Answers

  • KennethSwaugerKennethSwauger Moderator Posts: 6,846
    Hello,
    Welcome to Polk's forum. Let me check with Polk and I'll post their response.
    Cheers, Ken
    "They thought we were too loud, but shoot, I had four army blankets folded over my amp, and the volume level was on 2. I'm used to playin' on 10!" S.R.V.
  • KennethSwaugerKennethSwauger Moderator Posts: 6,846
    Here are some instructions that should help:
    The SurroundBar bar and wireless subwoofer come
    from the factory preset to work together. If the wireless
    subwoofer stops receiving an audio signal, follow these
    instructions to re-establish the connection.

    Move the subwoofer as close to the bar so you can reach them simultaneously.

    1. Make sure to have the bar on and playing audio.

    2. Unplug or turn off the subwoofer’s AC Mains switch.

    3. Press and hold the SYNC button on the back
    of the bar for six seconds (6) seconds.
    Continue to hold the button down during this synching process.
    Do not let it go!!!

    4. After 3 seconds, turn on the subwoofer’s AC Mains switch and continued to hold for an additional 3 seconds. (6 seconds total for this process.)
    When the subwoofer LED turns solid green the bar and subwoofer are connected and ready to use.

    5. The LED on the back of the bar will blink,
    indicating that the bar and the subwoofer
    are ready to be connected.

    Let us know if you are still having problems.
    Regards, Ken
    "They thought we were too loud, but shoot, I had four army blankets folded over my amp, and the volume level was on 2. I'm used to playin' on 10!" S.R.V.
  • kc2golfkc2golf Posts: 3
    Hi Ken,

    I followed the instructions, but the led on the sub goes solid green for ~1 sec, then blinks green, then goes red and then goes off.

    I repeated it a few times, but I get the same result.

    I also tried the original procedure after the one you provided, but all of them end with a red light and then off.

    Anything else I can try?

    Thanks,
  • KennethSwaugerKennethSwauger Moderator Posts: 6,846
    Hello,
    Give Kim Jasper a call at 1-800-377-7655 extension 5208 he will get you straightened out.
    Cheers, Ken
    "They thought we were too loud, but shoot, I had four army blankets folded over my amp, and the volume level was on 2. I'm used to playin' on 10!" S.R.V.
  • kc2golfkc2golf Posts: 3
    Looks like I got a bad unit. Kim advised me to return it and ended up going another new unit that synced instantly.
    Thanks Kenneth for the assistance.
  • KennethSwaugerKennethSwauger Moderator Posts: 6,846
    I'm glad he was able to help! Enjoy!
    "They thought we were too loud, but shoot, I had four army blankets folded over my amp, and the volume level was on 2. I'm used to playin' on 10!" S.R.V.
  • c0imy3jma8za.jpg. I have two of these Soundbars can I sync them together?
  • JamesVJamesV Posts: 4
    Bought one today.. Sub is dead.. Will go back to Bose
  • cubs92244cubs92244 Posts: 1
    Reset wifi on maxifi max now subwoofer wont pair with soundbar. Unplugged subwoofer pushed sync on soundbar plugged in subwoofer no lights acts like it has no power any Ideas?
  • khill59khill59 Posts: 1
    n0a0vq0u94g6.jpg

    My Polk subwoofer is not working and seems that it it not paired. How do I pair it back up or prove it still works?
    I have a Polk DBS 1 soundbar
  • erik_2702erik_2702 Posts: 1
    I have the Polk DBS 1 soundbar the subwoofer and the two mini speakers but the subwoofer wont reconnect and with the soundbar and the two mini speakers the music keeps muting its self for a couple seconds then plays then mutes its self again i dont know what todo
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!