A couple of questions about system set up

ektweetyektweety Posts: 2
I have the following components:
Polk Audio Speakers TSi400
Polk Audio Subwoofer PSW111
Pioneer VSX-524-K Receiver
SONY CDPCE500 5 disc changer

The subwoofer when plugged in will have a very low hum, even if it's not connected to the receiver. I also just want a rundown on what would be the best way to connect the speakers so that I can make sure I have it all at least set up right. I don't use this as a home theater system, its strictly for music.

Comments

  • FestYboyFestYboy Posts: 3,737
    The hum is a ground loop, try a ground isolation plug in either the sub or receiver. But better yet, dump the receiver and step into a dedicated 2 channel unit. It will suit your use much better.
  • ektweetyektweety Posts: 2
    I will definately look into that, but that is what I have right now. I just realized that the subwoofer is not working at all...no output whatsoever...so I may have more of a problem then I originally thought.
  • F1nutF1nut Posts: 42,958
    The plate amp is bad. Time for a new sub.
    Political Correctness'.........defined

    "A doctrine fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a t-u-r-d by the clean end."


    President of Club Polk

Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!