Polk audio monitor 60 series II

mfmaimfmai Posts: 1
I have a set of these speakers. One day one of the two speaker lost much of sound. What I mean by that is the volume is extremely low compared to the other speaker. Balance on the receiver is the same. I switched the two speakers and the bad one is still very low in volume so it's not the receiver or wiring issue. Speaker cones doesn't look like they were blown or torn. Could you please provide some possibilities of what may be wrong with it? Someone may have turned the volume too loud causing this ?

Comments

  • txcoastal1txcoastal1 Posts: 9,912
    Can you get us a pic of the crossovers
    2-channel: Modwright KWI-200 Integrated, Dynaudio C1-II Signatures
    Desktop rig: LSi7, Polk 110sub, Dayens Ampino amp, W4S DAC/pre, Sonos, JRiver
    Gear on standby: Melody 101 tube pre, Unison Research Simply Italy Integrated
    Gone to new homes: (Matt Polk's)Threshold Stasis SA12e monoblocks, Pass XA30.5 amp, Usher MD2 speakers, Dynaudio C4 platinum speakers, Modwright LS100 (voltz), Simaudio 780D DAC
  • rooftop59rooftop59 Posts: 4,624
    Perhaps a blown tweeter? Carefully Unscrew the bad tweeter, and with the receiver connect the two terminals directly to the speaker wire. Turn on receiver and Slowly turn up the volume. If there is not sound, then that is your problem.
    HT Rig:
    Denon AVR-X4200w; Peachtree Audio Nova Integrated; Bryson BPD-1; Mains: Dynaudio Emit 10 + MartinLogan Dynamo (original) sub; Center - Polk cs400i; Heights, Center Surround - Klipsch KHC - 6 In-Ceiling; Surrounds - Monoprice in-ceiling; Sub - SVS PB10-ISD; LG UP870 4K BDP

    Master Bedroom
    Marantz SR-5007; Peachtree Audio NovaPre; Audiosource Amp Two, PSB Imagine B, Boston VR-10 center, NHT Super One CI surrounds, ACI Titan subwoofer, Squeezebox Touch
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!