Sound bar quit working. Arc cable not working properly.

Sound bar quit working 2 days ago. At first we thought it was the cable provider. But then we confirmed it is not that because if I go from the box to the tV everything is fine. If I run the arc. Nothing. TV says no signal. I unplugged the arc cable in and out a few times and finally got video but no sound. Plugged and unplugged several more times. Now no video again. Don't understand what the issue could be as we changed nothing. Really frustrating being as this cost me 400 bucks is about a month old.

Comments

  • gmcmangmcman Posts: 1,242
    Have you tried another 1.4 spec HDMI cable?
  • mlistens03mlistens03 Posts: 2,230
    gmcman wrote: »
    Have you tried another 1.4 spec HDMI cable?

    ^^^^^^^^^^^^^^
    This seems to be the most likely candidate to me.
    Main system: Technics SL3200, Shure M97xE, Lafayette LR1100 for phono and tuner, NAD C352, Boston Acoustics VR 2, Velodyne VA-907, generic ICs, and BJC Belden speaker cables.

    Desktop: Dell Precision 690 running iTunes, Yamaha RX-v665, Monitor Audio R90s, Boston PV500, generic ICs and speaker cables.
    I've always thought the goal of high-end audio was not to have your neighbors bang on the wall and say, 'Turn that darn music down' but to have your neighbors bang on the wall and say, 'Tell your friends to go home and you can practice later this week'.
  • jimiallurejimiallure Posts: 5
    Have I replaced the brand new cable that came with the unit i just bought? no i havent
  • jimiallurejimiallure Posts: 5
    ok tried another cable. also tested cable that came with unit on another device and both cables are good. the unit turns on for a second. all the white lights come on then it goes to one amber colored light.
  • jimiallurejimiallure Posts: 5
    talked to polk and they said to download google home and connect to the device using that and that the firmware download would automatically start. got google home, connected tot he device, asked me to use pick a location and i did. then it disconnected from the unit and asked me if i wanted to connect and set up unit again. i said yes and now it wont connect.
  • jimiallurejimiallure Posts: 5
    edited June 27
    now google home wont even read my device? smh
  • KennethSwaugerKennethSwauger Moderator Posts: 6,648
    Hello,
    Sorry for the problem, I'll ask a friend at Polk to contact you via email.
    "And the house you live in will never fall down
    If you pity the stranger who stands at your gate" G.Lightfoot
  • KennethSwaugerKennethSwauger Moderator Posts: 6,648
    From what I've been told Google Home has been down since yesterday. That could account for your issue.
    "And the house you live in will never fall down
    If you pity the stranger who stands at your gate" G.Lightfoot
  • WhereYouWhereYou Posts: 9
    Have you tried to use the HDMI converter to connect it with the TV and soundbar?
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!